Lojistik sektöründe önemli olan ekonomik ve hızlı çözümler üretmektir. Kombine taşımacılık da uzak mesafede yaşanan ekonomik ve lojistik problemleri minimum düzeye ulaşmak için geliştirilmiş bir yöntemdir. 

Kombine Taşımacılık Nedir?

Çıkış noktasından varış noktasına kadar en az iki araç ile taşıma işleminin sürdürülmesidir. Örneğin, mesafe ve ulaşım problemi yaşanan bir ürünün demiryolu ve denizyolu ile taşınmasıdır. Demiryolu ve denizyolu maliyeti en az olan taşıma yoludur.

Kombine taşımacılıkta temel amaç, lojistik sürecinin işletme içi ve işletmeler arası taşımanın, taşıma zinciri sayesinde verimli biçimde tamamlanmasıdır. Sürecin hızlandırılması açısından işletmelerin son yıllarda kombine taşımacılık tercih ettikleri görülmüştür.

 

Neden Kombine Taşımacılık?

Kombine Taşımacılıkta Kullanılan Araçlar Nelerdir?

Genellikle kombine taşımacılık, kamyon, gemi, uçak ve tren ile sağlanır. Kamyonlar, kombine taşımacılığın ilk ve son adımlarında kullanılır. Müşteri deposundan ürün alımı ve sevkiyat deposuna teslim edilmesi sırasında devreye girer. Raylı sistemin gelişmiş olduğu ülkelerde karayolu yerine demiryolu ulaşımı tercih edilir. Trenlerin kamyonlara göre daha fazla konteynır taşıması avantajdır. Denizyolu taşımacılığında da konteynır gemiler tercih edilir. Bunun yanında Wiking Project Lojistik firmasının da kullandığı Ro-Ro gemiler de tercih edilir. Bu gemilerin uygun teknolojik donanımları sayesinde yükleme işlemi hızla yapılır. Böylece gemilerin limanda kalma süresi kısalır. Havayolu ise hacmi düşük ancak pahalı eşyaların taşınmasında kullanılır. Havayolu taşımacılığı maliyetli olduğundan karayolu ile entegreli çalışır.

Kombine taşımacılık hem zamanda hem de bütçede tasarruf sağlar. Teklif almak için Wiking Project Lojistik sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

VİKİNG PROJECT LOGİSTİCS

Viking Project Logistics, özellikle gabari dışı ve ağır tonajlı yüklerin taşınması konusunda uzmanlaşmış uluslararası bir nakliye şirketidir. Viking Project Logistics piyasanın ihtiyacı olan, kusursuz doğru teslimat yapmayı ilke edinmiş uzman proje ekibiyle kargo lojistiğine yönelik olarak 1993 yılından beri hizmet vermektedir.

BİZİ TAKİP EDİN

EN ÇOK OKUNANLAR

Neden Konteyner Taşımacılığı?

Konteyner Taşımacılığı