Konteyner yük taşımak için kullanılan sandıklara verilen isimdir.  İthalat ve ihracatta en çok kullanılan yük taşıma araçlarından biridir.

Konteyner Taşımacılığı Avantajları

 

Hangi Tür Konteyner Taşımacılığı Ne Zaman Kullanılmalı ?

FCL ve LCL tipi konteyner taşımacılığı ile yapılan taşımalarda tercih zamana göre yapılmalıdır. FCL yani full container load, konteynerin tamamının size ait olmasıdır. Konteyneri başka bir şirketle paylaşmadığınız için sizden kaynaklanmayan aksiliklerin yaşanması durumunda etkilenmezsiniz. Zamanınız yoksa FCL tipi konteyner taşımacılığını tercih etmelisiniz. Eğer zamanınız varsa LCL tipi yani less then container load konteyner taşımacılığını kullanabilirsiniz.

Konteyner Taşımacılığı En Çok Nerede Kullanılıyor ?

Dünya ticaret hacmini genişleten bu taşımacılık en çok Çin Halk Cumhuriyeti tarafından kullanılılıyor. Ayrıca en çok kullanılan liman da Singapur’dur.

Konteyner taşımacılığı hakkında daha fazla bilgi almak için Viking Project Logistics’in web sitesi ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirisiniz.

 

VİKİNG PROJECT LOGİSTİCS

Viking Project Logistics, özellikle gabari dışı ve ağır tonajlı yüklerin taşınması konusunda uzmanlaşmış uluslararası bir nakliye şirketidir. Viking Project Logistics piyasanın ihtiyacı olan, kusursuz doğru teslimat yapmayı ilke edinmiş uzman proje ekibiyle kargo lojistiğine yönelik olarak 1993 yılından beri hizmet vermektedir.

BİZİ TAKİP EDİN

EN ÇOK OKUNANLAR

Uluslararası Lojistik Firmaları

Çözüm Ortağınız: Viking Project Logistics