Avrupa ve Asya kıtalarının arasında bir köprü görevi gören ülkemizde, tehlikeli olarak nitelendirilen maddelerin (patlayıcı, yanıcı, oksitleyici, radyoaktif aşındırıcı vs.) taşınması ve bu taşınmanın insanlara ve çevreye zarar vermeden, güvenli bir şekilde yapılabilmesi için taşımanın her aşamasında görev alan bireylere yüklenen belli sorumlulukları düzenleyen uluslararası standartlarda anlaşmalar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mevcuttur. Tehlike madde taşımacılığında anlaşmaların uygulanmasını Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı´na bağlı olarak çalışan Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü yönetir.
Karayoluyla Tehlikeli Madde Taşımacılığı
Taşımacılık sektöründeki yatırımların genellikle karayolu altyapısına yoğunlaşmış olduğu ülkemizde, tehlikeli maddelerin taşımacılığı ADR Anlaşması ile uluslararası standartlara optimize edilmektedir. Birleşmiş Milletler Avrupa Komisyonu tarafından 1957´de imzalanan, ADR yani Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması, tehlikeli maddelerin kamuya açık karayolları ile taşınmasını düzenler ve bu taşınma sürecinde görev alan her bireye belli sorumluluklar yükler ve çalışma koşullarını düzenler. Tehlikeli yük taşımacılığı yapılırken taşımayı yaptıranın çok fazla bürokrasi ve sorumluluk altına girmemesi için A’dan Z’ye tam hizmet veren gerekli yol ve taşıma izinlerini alabilecek bir lojistik firması seçmelidir.
Denizyoluyla Tehlikeli Madde Taşımacılığı
Deniz üzerinden tehlikeli madde taşımacılığı 2001 yılında yürürlüğe giren ADN (Tehlikeli Malların Yurtiçi Su Yolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) ve Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından ilk olarak 1965 yılında yayınlanan IMDG regüle eder. Bu anlaşmaların amacı sadece insanlara zara gelmesini önlemek değil, aynı zamanda bu maddelerin çağımızın en büyük sorunlarından biri olan deniz kirliliğine sebep olmasına engel olabilmektir.
Demiryolu ve Havayoluyla Tehlikeli Madde Taşımacılığı
Kara ve denizin yanında, RID (Tehlikeli Malların Demiryolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) tehlikeli maddelerin taşımacılığı demiryolu üzerinden ve IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) tarafından düzenlenen ICAO (Tehlikeli Malların Hava yolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) ise havayolu üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlar.
Viking Project Logistics, geniş network ağı ve sahip olduğu bürokrasi kanalları sayesinde gerekli yol ve taşımacılık izinlerini hallediyor, iki nokta arasındaki gereken tüm taşımacılık modellerini kullanarak rekabetçi fiyatlarla en yüksek kaliteyi sunuyor.
Viking Project Logistics, özellikle gabari dışı ve ağır tonajlı yüklerin taşınması konusunda uzmanlaşmış uluslararası bir nakliye şirketidir. Viking Project Logistics piyasanın ihtiyacı olan, kusursuz doğru teslimat yapmayı ilke edinmiş uzman proje ekibiyle kargo lojistiğine yönelik olarak 1993 yılından beri hizmet vermektedir.